«Her Story»: True crime i spillform

Her-Story-Screenshot-White-Blouse-.jpg

Fersk i spillenes verden? Ikke kommet gjennom kræsjkurset i boka mi ennå? Fortvil ikke. Fremover slenger jeg ut jevnlige anbefalinger av spill som ikke vil straffe deg for å være ny.

Denne uka ser vi nærmere på Sam Barlow’s «Her Story», med nok uløste drapsgåter og tvetydige bevis til at alle kan leve ut «Serial»/«True Detective»/«Drapene på Orderud gård»-drømmene sine.

Hvorfor bør jeg spille det?

«Her Story» føyer seg inn i en spillsjanger hvor hele historien fortelles gjennom å klikke seg rundt på en mobiltelefon eller datamaskin som egentlig tilhører noen andre.

Denne formen passer krimsjangeren som hånd i hanske. Gleden i klassiske krimfortellinger ligger gjerne i gjettingen, i å forsøke å nøste sammen ledetrådene og hintene på egen hånd.

I dette tilfellet får spilleren tilgang på en gammel Windows-datamaskin i beviskjelleren til en politistasjon.

Her finnes små snutter fra en rekke avhør som finner sted i kjølvannet av et drap. Alle viser den samme kvinnen - eller gjør de det?

Fortellingen gir aldri noen fasit, her er det bare din egen tolkning og sammenhengene du finner mellom snuttene som betyr noe.

Men jeg er helt fersk – hvordan kan dette passe for meg?

Kan du søke opp ting på internett, klarer du dette også.

Hvordan skaffer jeg meg spillet?

Spillet finnes både for iOS, Android, PC og Mac. Se tipsene om spillkjøp i starthjelp-seksjonen for mer info om dem.

Hvor lang tid vil det ta meg?

Tre til fire timer, avhengig av hvor mange klipp du graver fram.

Hvordan spiller jeg?

Det grunnleggende her er veldig, veldig enkelt. Du skal søke frem en rekke videoklipp, som er tagget med ulike ord.

Klikk på klippene for å se dem og nøste opp historien. Følg også med på datoene til klippene for å forstå rekkefølger og sammenhenger, og merk deg spesifikke fraser og ord.

Nye klipp kan ofte letes opp ved å søke på stikkord du har fanget opp i tidligere intervjuer. Du kan også lage dine egne sekvenser av klipp på den nederste linja. Og det skal ikke mange klippene til før du er hekta på mysteriet.

Dette er en av de få gangene jeg har giddet å google morsealfabetet, for å si det slik.

Flere tips til nybegynnerspill? Eller vil du lese noe av det andre jeg skriver om dataspill? Følg Alle Kan SpilleFacebook, eller meld deg på det sporadiske nyhetsbrevet mitt – med sistnevnte får du også et gratis utdrag fra boka mi.