Redd verdens søteste unger i «Knåddskogen»

Knåddskogen.png

Fersk i spillenes verden? Ikke kommet gjennom kræsjkurset i boka mi ennå? Fortvil ikke. Fremover slenger jeg ut jevnlige anbefalinger av spill som ikke vil straffe deg for å være ny.

Denne uka ser vi nærmere på svenske «Knåddskogen». Og blir sjarmert i senk.

Hvorfor bør jeg spille det?

Skandinavisk barnehagehverdag og surrealistisk spilldesign møtes i det som antagelig er det søteste spillet du noensinne vil spille.

En barnehagelærer har, på egen hånd, ignorert alle sikkerhestregler og tatt med seg over tredve unger ut i skogen på tur. Det var ikke lurt.

Selvsagt forsvinner alle smårollingene, og vår heltinne må rusle rundt i skogen for å finne alle småtassene og få dem tilbake til bussen, enten de har klatret opp i høye trær eller funnet seg til rette ved et leirbål.

Etter hvert som hun finner dem, vokser halen av fargerike bobledresser bak henne. Og hjertet ditt smelter.

Men jeg er helt fersk – hvordan kan dette passe for meg?

Kontrollene er enkle, og det å kløne rundt har ingen negative konsekvenser annet enn at spillet tar lenger tid å fullføre.

Hvordan skaffer jeg meg spillet?

Spillet ble utviklet av en gruppe svenske studenter, som har lagt det ut for gratis nedlasting på spillbutikken itch.io. Bare scroll litt ned på sida og trykk ‘download’.

Spillfilene er pakket ned som én enkel .rar-fil. Programmet Winrar (klikk her for å laste ned) kan hjelpe deg med å pakke dem ut til en mappe du velger selv på PC-en. Deretter er det bare å dobbeltklikke 'Knoddskogen' i mappa og sette i gang.

Hvor lang tid vil det ta meg?

Ti-tjue minutter, kanskje? Du vil uansett ønske at søtfesten varte mye, mye lenger.

Hvordan spiller jeg?

Barnehagelæreren styres med venstre stikke på spillkontrollen, evt. piltastene på tastaturet. Foruten navigasjon er det bare én knapp å forholde seg til:

‘X’ eller firkant på en spillkontroll, evt. ‘C’ på tastaturet. Hva knappen gjør? Vel. Jeg nevnte at det var litt surrealistisk?

Altså:

Måten barnehagelæreren får tak i barn som er ute av rekkevidde, er at hun plukker opp et av de andre barna ved å holde inne knappen, sikter med styrekontrollene og så kaster. Resultatet er at ungene ramler ned fra steiner og greiner som små bowlingkjegler.

Dette høres mer brutalt ut enn det faktisk er. Ungene ser nemlig ut til å være så godt polstra at de aldri slår seg – i stedet hviner de av fryd hver gang de flyr gjennom lufta.

Og jeg hviner litt av fryd, jeg også.

Flere tips til nybegynnerspill? Eller vil du lese noe av det andre jeg skriver om dataspill? Følg Alle Kan SpilleFacebook, eller meld deg på det sporadiske nyhetsbrevet mitt – med sistnevnte får du også et gratis utdrag fra boka mi.