Våryr? Bli som vinden i «Flower»

Foto: Thatgamecompany

Foto: Thatgamecompany

Fersk i spillenes verden? Ikke kommet gjennom kræsjkurset i boka mi ennå? Fortvil ikke. Fremover slenger jeg ut jevnlige anbefalinger av spill som ikke vil straffe deg for å være ny.

Det blåser friskt og vårlig nå om dagen (spesielt her oppe på Sinsen, hvor jeg sitter), så denne uka skal vi se nærmere på «Flower».

Hvorfor bør jeg spille det?

Fordi du får lov til å være våren, i form av et vindpust, og vekke naturen til live. Dette er et spill designet for å mane frem positive følelser i deg, og resultatet er en nærmest meditativ opplevelse.

Som jeg skriver i boka:

«Det er som å trå inn i et naturmaleri, med individuelle gresstrå som svaier i vinden mens naturlandskap etter naturlandskap vekkes til live. Hver gang vinden berører en lukket blomst, åpner den kronbladene sine og donerer ett av dem til det som snart er en lang hale av forhekset blomsterkonfetti som tegner seg mot den blå himmelen.»

Men jeg er helt fersk – hvordan kan dette passe for meg?

Få spill er mer tilgjengelige enn «Flower». Selv spillere som ikke klarer å låse opp blomstene vil kunne glede seg over å fly over de åpne gresslettene, og det finnes ingen tidsfrister eller andre stressende elementer å ta hensyn til.

Hvordan skaffer jeg meg spillet?

«Flower» pleide å være eksklusivt for PlayStation 3 og 4, men finnes nå også for iOS og PC. Se tipsene om spillkjøp i starthjelp-seksjonen for mer info om dem.

Hvor lang tid vil det ta meg?

To til tre timer, om du vil fullføre. Hver bane er ganske liten, og passer dermed godt for å deles opp i kortere økter.

Hvordan spiller jeg?

Enkle og intuitive bevegelseskontroller gjør at hvem som helst enkelt kan plukke opp spillet. Ved å vippe på spillkontrollen eller mobilen, styres vinden opp, ned eller til sidene.

PC er det også mulig å bruke WASD-tastene eller mus, men jeg synes bevegelseskontrollene er best – samspillet med bevegelsene og skjermen hever innlevelsen et godt hakk.

Flere tips til nybegynnerspill? Eller vil du lese noe av det andre jeg skriver om dataspill? Følg Alle Kan SpilleFacebook, eller meld deg på det sporadiske nyhetsbrevet mitt – med sistnevnte får du også et gratis utdrag fra boka mi.