Glad i «Stranger Things»? Prøv «Oxenfree»

Foto: Night School Studio

Foto: Night School Studio

Fersk i spillenes verden? Ikke kommet gjennom kræsjkurset i boka mi ennå? Fortvil ikke. Fremover slenger jeg ut jevnlige anbefalinger av spill som ikke vil straffe deg for å være ny.

Denne uka ser vi nærmere på mysteriespillet «Oxenfree», som er gratis akkurat nå.

Hvorfor bør jeg spille det?

Om du liker «Stranger Things» – både samspillet mellom rollefigurene og de mystiske/smånifse hendelsene underveis - er dette spillfortellingen for deg.

Tenåringsjenta Alex og vennene hennes drar ut til en idyllisk liten øy for å feste, men må i stedet hanskes med utfordringer som inkluderer:

1. Rifter mellom dimensjoner

2. Spøkelser

3. Tidsreiser

4. Potensielle kjæresteforhold

Velskrevne rollefigurer og dialoger, en stor vakker øy å utforske og et nydelig soundtrack gjør dette til en enkel anbefaling.

Men jeg er helt fersk – hvordan kan dette passe for meg?

Spillet har få krav til presisjon, så det å kløne litt rundt og bruke lenger tid enn erfarne spillere er helt okei. Det har ingen fiender eller virkelig stressende situasjoner, og spillfiguren kan heller ikke dø.

Hvordan skaffer jeg meg spillet?

Godt nytt! Om du har en PC eller Mac, får du spillet helt gratis frem til 4. april.

Epic Games (selskapet bak «Fortnite») jobber for tiden veldig hardt for å lokke nye kunder til spillbutikken sin. Derfor gir de nå bort særdeles gode spill annenhver uke til alle som gidder å installere butikken på datamaskinen sin.

Du finner installasjonsfila ved å klikke denne lenka, eller ved å ta turen innom nettsidene til Epic Games.

Spillet er også til salgs for både iOS, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One.

Se tipsene om spillkjøp i starthjelp-seksjonen for mer info om dem.

Hvor lang tid vil det ta meg?

Rundt fire timer, om du skal komme gjennom hele fortellingen.

Hvordan spiller jeg?

Stort sett er dette enkel pek- og klikk, uansett plattform. PC og Mac er litt finurlig - der brukes WASD-tastene på tastaturet (eller piltastene) for å få Alex til å rusle rundt, og klikker du med musa på pratebobler som dukker opp kan du prate med folk.

Disse samtalene er spillets sjel - og din mulighet til å forme handlingen i spillet og forholdet mellom Alex og vennene hennes.

Du kan også klikke på gjenstander i spillmiljøet for å undersøke dem og trykke mellomromstasten for å hoppe eller utføre ulike handlinger. Ved å hente frem en radio (CTRL-tasten) og holde inne museknappen kan du lytte til radiosendinger og bruke radiobølger til å påvirke de mystiske kreftene du støter på.

Har vi ikke gått over til DAB?

«Oxenfree» eksisterer uavhengig av norsk mediepolitikk. FM/AM til folket!

Flere tips til nybegynnerspill? Eller vil du lese noe av det andre jeg skriver om dataspill? Følg Alle Kan SpilleFacebook, eller meld deg på det sporadiske nyhetsbrevet mitt – med sistnevnte får du også et gratis utdrag fra boka mi.